diumenge, 27 d’abril del 2014

Colors del Delta

El Delta aviat canviarà d'aspecte. El terreny ha estat airejat, remogut i, fins i tot, molts arrossars han estat inundats d'aigua salada per provar d'eradicar el temut cargol poma i els crancs de riu que foraden els marges i també són nefastos. Ara va entrant l'aigua dolça i, en un no res, tot semblarà un mirall immens, embolcall perfecte on germinaran els grans d'arròs.

Després començarà la desfilada de verds... La quantitat de palla verda, en un principi, donarà mostres de com anirà la collita. Amb l'adob, el verd s'intensificarà enfosquint-se i agafant alçada i potència. Poc a poc, tot es posarà tendre i amb una certa bellesa guapa, com aquella bona mare que lluu feliç perquè porta vida, fruit, collita en aquest cas.

Arribant per aquests temps de gestació, començaran els grocs de maduresa, que també s'aniran intensificant i tintaran el Delta d'or, aquell que, amb el sol d'agost, brilla com si fos un tresor del príncep dels lladres, però aquest guanyant amb absoluta honradesa, producte d'un constant i feixuc treball. Finalment, la recol•lectora ho torna a deixar lleuger d'aigua i, en un no res, color de terra. És el cicle del Delta a la Natura... comença com un somni, on progressa la vida, la bellesa va canviant d'aspecte i els colors es magnifiquen...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada