dissabte, 8 de juny del 2013

I que us sembla si...

I què us sembla si anem de peixets pel Serrallo, uns llucets amb cerveseta fresca, seitó amb un blanc del Penedès, o Pescador, sardina a la planxa, uns popets banyats de pebre vermell en un plat de fusta, a la gallega, amb Ribeiro de tassa plana... Unes gambes a l'allet i en cassoleta, amb uns musclos del Delta d'entrada i un blanc de Terra Alta, de Batea.

I si parlem dels calamarcets o dels seus pares en rodanxes, regats i beneïts amb vi de Bràfim, una mica de cabra de tonyina, tomba i tomba, de la barca enfora, complement ideal d'unes navalles d'allà a la Punta de la platja de la Marquesa... i seguim aromatitzant el cos, aquest cop amb un blanc il·lustre, Segura Viudas, vinya heretat.

I ara, ja que em ve de gust cuina del Delta, què tal un suquet d'angules, sense històries, només amb alls i julivert, o unes anguiles de pantena fetes igual, vull dir... igual que ma mare. Unes cuixes de granota, un xapadillo amb allioli... Bé, bon profit, tampoc cal matar ningú...

1 comentari:

  1. Pere, encara que m'encanta tot el preixet... passo de les cuixes de granota (potser els que he tastat no estaven ben cuinades)
    Dolors M

    ResponElimina