Sóc de bon menjar i massa,
d'allò fàcil i típic i autèntic...
Amb la reina patata assistint arreu
i 'arengada amb tomàquet fregit.
Col, arròs i fesols, "calent" del Delta,
i xapadillos i farinetes de panís.
Un rostit a la cassola i canelons,
un suquet d'anguiles de pantena
només amb alls tendres i julivert,
i uns musclos, uns ratllats,
unes lluentes, uns canyuts,
unes ortigues i unes angules.
Ànec a la brasa, fotja en arròs,
polla d'aigua, fideuada, arrossejat,
un llobarro i una moixarra
i un llissal de Buda amb all-i-oli.
Paracotes, coc de massana,
pastissets de la sogra i mona...
rodona amb ous i cabell d'àngel,
i la pasta fullada i el pa de pagès
i amb llavors, i torrat amb sal i oli.
Vi negre Priorat o Montsant,
però no passa res si és de Terra Alta.
Cava brut nature català,
evidentment, del Penedès gloriós.
Oli verge d'oliva d'Ulldemolins
i, si és de Cornudella, tampoc passa res.
Sóc de bon menjar... natural.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada