divendres, 30 de gener del 2015

Coneixement de Catalunya

Qui més en sabia d’aquestes coses era el meu company Francesc Llobet, al cel sigui. Ell em parlava del “Joanet de Prades”, un ventet gelat; de “fer cagar el Tió, una tradició que no fem al Delta; de la clotxa o el xató o el menjablanc de Reus, per anomenar algun menjar típic, sense oblidar les calçotades de Valls, evidentment. Em sembla veure’l parlant-me de la setmana del barbuts o de l’ou com balla, a la Catedral de Tarragona. Jo també li parlava d’allò propi i típic del Delta de l’Ebre i li agradava molt quan li parlava d’un bon suquet de granota o d’anguila o d’angules, i li va encantar de conèixer el “col, arròs i fesols” que feia l’àvia o les nostres “paracotes” amb figa i els “xapadillos”. Entranyable Francesc Llobet, gran amic, gran persona. Descansa en pau!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada