divendres, 17 d’abril del 2015

Jardí vertical

Maco... la primavera ja li dóna una vitalitat excel·lent, i els ocells, amb majoria de coloms, aprofiten els nius que els hi han muntat per fer, de tot plegat, una bellesa verda, amb el so de les cries que, amb els becs oberts, reclamen la seva ració de menjar... i els adults van i venen, amb alguna cosa per omplir-los el pap.

La construcció té la seva gracia i hi ha algun cartell explicatiu... Mur de Tapial, construcció feta amb terra ben compactada per capes dins d'un encofrat, poden construir-se cases sense necessitat de formigó, reduint les emissions de C02 relacionades amb la seva fabricació. A la façana vegetal est, hi ha penjats nius per al ocells autòctons. A la façana sud, els nius són per als ratpenats. Hi niaran noves parelles i, després, els ocells descendents ja ho faran regularment. Llavors els mosquits i les mosques estaran controlats. Hi ha també una depuradora d'aigües pluvials.Aquest aiguamoll és un laberint de graves per on va circulant l'aigua. Les arrels de les plantes van absorbint els nutrients i la van filtrant. D'aquesta manera natural, l'aigua de pluja manté una bona qualitat, sense necessitat de productes químics.

La façana verda té la certificació Cradle tot Cradle i això vol dir que tots el seus components tenen un cicle de producció mediambiental correcte i són separables i reciclables en la seva totalitat. També es reciclen aigües residuals (sistema Babylon). Al costat mateix està la Necròpolis Paleocristiana, que vaig visitar quan encara estudiava magisteri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada