I què us sembla si anem de peixets pel Serrallo, uns llucets amb cerveseta fresca, seitó amb un blanc del Penedès, o Pescador, sardina a la planxa, uns popets banyats de pebre vermell en un plat de fusta, a la gallega, amb Ribeiro de tassa plana... Unes gambes a l'allet i en cassoleta, amb uns musclos del Delta d'entrada i un blanc de Terra Alta, de Batea.
I si parlem dels calamarcets o dels seus pares en rodanxes, regats i beneïts amb vi de Bràfim, una mica de cabra de tonyina, tomba i tomba, de la barca enfora, complement ideal d'unes navalles d'allà a la Punta de la platja de la Marquesa... i seguim aromatitzant el cos, aquest cop amb un blanc il·lustre, Segura Viudas, vinya heretat.
I ara, ja que em ve de gust cuina del Delta, què tal un suquet d'angules, sense històries, només amb alls i julivert, o unes anguiles de pantena fetes igual, vull dir... igual que ma mare. Unes cuixes de granota, un xapadillo amb allioli... Bé, bon profit, tampoc cal matar ningú...
Pere, encara que m'encanta tot el preixet... passo de les cuixes de granota (potser els que he tastat no estaven ben cuinades)
ResponEliminaDolors M