dissabte, 22 de setembre del 2012

Tardor

Avui, quan manquin onze minuts per a les cinc de la tarda, comença la tardor. Misericòrdia a Reus... Recordo que feia de "pare Bonet" i anàvem al Santuari amb els nens i ens encomanàvem a la Verge per tal de fer un bon curs amb pau i salut i ben aprofitat. Santa Tecla, patrona de Tarragona, anuncia a cops de tronada espectacular l'inici de la festa , i ja és tot el bestiari en marxa i els cargolins amb espineta a punt. El dia 24 és la festa de la Mercè... i el meu aniversari. El director, el darrer, Joan Carles, sempre em deia "Vos heu tingut el bon gust de néixer avui, que és la patrona de Barcelona". Sempre se li notava molt el seu amor per Barcelona, i també per Roma i tot allò que tingués una referència italiana.

Bé, el 24 tindré un any més i farà un any exacte que estic gloriosament jubilat... Dono gràcies a Déu per tot plegat i penso en tants companys que ja no hi són, excel·lents persones traspassades i gaudint de l'amistat pel cel.També pel primer any sense escola, tot un trauma al principi però, després, en anar complint tot allò previst i altament meditat, ha resultat meravellós, amb la Teresa i ma mare i el fill i la Mar i els amics, els nous i els de sempre, sempre prop, fent pinya dolça per aquests nous camins de l'existència, ja no en queden gaires, però comença la tardor, un gran trajecte, un curs que ja mou, un nou món que es posa en marxa, una gloriosa rutina...

En quatre dies arribaran les pluges de debò i es farà fosc aviat, i a l'escola faran la primera reunió de pares i algun professor es posarà nerviós, però finalment podrà dir tots aquells consells que consideri necessaris després d'haver vist les primeres actituds de la seva classe. I tots s'aniran posant a punt, carregant d'energies positives, i posaran en funcionament els seus coneixements i seran agosarats cercant límits a la progressió i prudents en el respecte al desenvolupament natural del nen. Quina feina més maca... Gaudiu-la amb seny... i amor!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada