dilluns, 14 de maig del 2012

Una de vaquers

Estic mirant un apel·lícula d'aquelles de l'oest, de trets i polseguera, de vaquers, sense indis en aquest cas. S'anomena Río bravo, amb Jhon Wayne i Dean Martin...

Recordo l'encant que tenia per a mi aquest tipus de cinema americà. Actors com Gary Cooper, Alan Ladd, Clint Eastwood, Jeff Carey, Paul Newman, Robert Redford, Strother Martin o Dean Martin... i molts més, protagonitzaven una filmografia típica de bons i dolents, on el xèrif i l'ajudant acabaven fent justícia perquè, a més, eren els més valents i els més ràpids en treure el revòlver i pitjar el gallet.

En la meva joventut més jove, i a Deltebre, anàvem al Cine de Dalt on, cada setmana, ens en feien alguna: La muerte tenia un precio; Por un puñado de dólares; El Dorado; Apache; El Bueno, el Feo i el Malo; Jerónimo; Dos hombres y un destino; Le llamaban Trinidad; Con él llegó el escándalo; Duelo al sol... i moltes més. Eren uns temps macos.

Recordo que a la mitja part ens compràvem xufles i, quan podíem, una xocolatina que era boníssima. Abans d'entrar, preníem un cafè al Bar La Mina, on l'amo, un senyor molt agradable, sempre ens encetava alguna ampolla de conyac vell, de la reserva, i ens posava unes gotetes. Eren altres temps. Esperàvem el dissabte o diumenge per anar al cinema... i per menjar sopa i olla.

2 comentaris:

  1. No pares he! portes una bona col·lecció!
    n'hi ha de molt xulos, et vaig llegint!

    ResponElimina
  2. Gràcies meu!! Srt que algú s'ho llegeix... ;-)
    Records!!

    ResponElimina