divendres, 11 de maig del 2012

Avui, festa!

L'Antonio i jo vam establir que el primer divendres de cada mes aniríem a esmorzar al Serrallo. El divendres passat, que era el primer del mes de maig, l'Antonio va haver de fer d'avi, i avui hem anat a esmorzar: unes sardinetes "made in Serrallo" recent arribades, un vinet negre Costers del Priorat (14,5º), amb poc cos però amb molt grau, i una amanida de tomàquet, ceba i olives verdes que feia patxoca.

Pel proper mes, la fita està en un entrepà integral de pebrots verds i llonganissa, després d'un aperitiu d'un taquet de truita amb xistorra i una tapeta de seitons, amb un vinet negre similar però, si pot ser, amb més cos. Després, cafè i passeig pels tinglats per veure les barques dels pescadors i els iots dels xeics, que de vegades és blanc i d'altres negre, depèn del dia de la setmana.

Tothom tranquil... això només serà una vegada al mes i en divendres, vull dir després del dijous que és el dia que fem doble ració d'exercici, ja que la Teresa surt de la feina a les dues i ho podem allargar més... De totes maneres, és bonic i és territori "comanche" dels pescadors i d'altres persones que treballen al port i al Serrallo en general. És el lloc ideal on pots menjar-te uns peixets del dia, amb una amanida i un vinet adient. No hi ha cap luxe, ni manca que li fa... Els amics i companys s'ho parlen i s'ho mengen i s'ho beuen... en pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada