dijous, 26 de juliol del 2012

Penedès

Avui toca dula... som al Baix Penedès: Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès i el que més convingui... Banyeres sona a cor, profunditat de la comarca, zona de verds que faran gotims de vins i caves incomparables. Hem estat a Llorenç del Penedès... que em recorda a Mallorca i al Llorenç, el pare de la Mar, i a Penedès de més verds arrenglerats i ben conreats i presentats.

Banyeres, de la Torre Guaita, del segle X, i envoltat de vinyes i cel rogenc i boscos. Hotel Restaurant El Bosc (Carrer Marta Mata, 77, Urbanització Els Boscos, Banyeres del Penedès, 43711-Tarragona). Hem dinat bé. El lloc té aquella aparença seriosa i tradicional similar al Senglar de l'Espluga o Casa Fèlix de Valls... Tot fa olor de net i habitual, de bona cuina i graella. El cava és el rei i el vi, fins i tot el negre, tot un govern de governs a controlar. És el lloc del cava però hem begut vi i negre... un Negre Franc de la casa Pardas de 14'5º.

A la tornada, hem passat per la costa travessant Calafell, Sant Salvador i Coma-ruga, tot zona turística plena de "rateres" parades, potser més llocs per vendre coses que gent comprant-ne. Les platges m'ha semblat que tenen més extensió de sorra que per aquí, com si la mar mengés menys o que n'han dipositat més. La font de Coma-ruga continua plena de llices grosses i de colors... Recordo haver passat, algun cop, d'excursió amb la meva classe... Tot plegat, força bé...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada