Som a l'Ametlla de Mar, davant d'un Laurona 2006, D.O. Montsant, elaborat, criat i embotellat pel Celler Laurona S.A. a Falset, de 14'5º, és a dir, una autèntica passada total cinc. El restaurant Balcó de l'Estany mira al mar, que continua sent blau de cel i sal i sol i, a més, fa aquella olor verge, iodada i amb els millors aromes mediterranis...
Didier Sánchez és el marit d'una cosina germana de la Teresa i és l'ànima i el cervell d'aquest invent. És un mestre de tot allò relacionat amb la cuina, sobretot en algunes especialitats, un geni en les presentacions artístiques de cada plat, tot un crack de la proporció i del sabor, expert en fumats i en salses, tot un il·lustrador del disseny en la confecció de cada postre...
El lloc és un privilegi, un encert de la Natura, una situació única per contemplar divinitats. Didier és un luxe, tècnicament perfecte i, humanament, té una bonhomia tal que entra directe a formar part dels elegits que porten incorporada la condició de persona entranyable. Per acabar-ho d'adobar, ens ha servit Àxel, el fill de Marcel·la, la germana de la Teresa, tot un regal de tendresa i amabilitat i fent palesos els seus coneixements gairebé professionals.
Hem estat molt bé. Avui hem volgut provar una de les seves creacions, un "Arròs amb bacallà i favetes" precedit d'uns Ostrons gratinats al forn. Heu escoltat bé, ell no cuina plats, fa creacions... per a què la gent les pugui gaudir mirant el mar i pensant que són al cel...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada