dilluns, 1 d’octubre del 2012

Dia d'estrenes

Comença el dia i la setmana del Barça-Madrid, i el mes d'octubre, i el quadern número vuit de Parlem de... de color vermell, vull dir la tapa, perquè la del dia a dia és groga... són quaderns Oxford de dues línies, com les dels nens, on s'escriu sense problemes. També estrenem anticicló, amb solet fresquet de matinada, dia de bici ideal, sense vent, pacífic, amb tots els jubilats del món per l'escullera, també les nenes maques dels patins lineals, gent que camina o corre i aprofita per respirar més net i per veure blaus de mar de cel...

Un vaixell gran, color butà, entra a port acompanyat del pràctic i dels guies que ho fan perfecte... ho fa pausadament, majestuosament, amb parsimònia. És un "gasero", com diria l'Antonio. El cas és que, tant si és un "container" com un "quimiquero" o un petrolier, impressiona veure'ls de prop i em fa reflexionar sobre el seu món de mar endins i port, sempre mirant el temps, entre càrregues i grues, de moll en moll, mirant el cel i esperant trepitjar terra i abraçar família i després marxar i tornar... i tornar a marxar.

A primera hora del matí, en el primer viatge al faret petit, he vist tornar les barques que pesquen a la llum. Són prou maques i en porten una de més petita, lligada al darrera, que duu els grans llums que, en encendre's, atrauran els bancs de peixos i, aleshores, els pescadors llençaran les xarxes i els atraparan. Bàsicament, agafen sardina, seitó, verat... És bonic i nou per mi, mai ho havia vist de prop, tot i que ho explicava cada curs a classe.

Avui també és notícia que l'operació menys deu quilos comença a donar fruit. Ja en porto quatre i la cosa pinta bé. La coca-cola zero, l'absència de greixos i alguns hidrats, i el planxa i verdura, més bici i caminades, doncs fan que el cos estigui més àgil i agraït i es perdi pes. Cal ser menys amic de la nevera i, als àpats bàsics, raonable i coherent. Bé, com en tantes coses, la teoria me la sé tota, després... no sempre tinc la voluntat que caldria.

Darrera estrena... aquests dies també he començat a fer alguna sessió de Vibro Max, que ho havia oblidat una mica i que em relaxa bastant, tot i activant-me diferents parts del cos. Senyors... la vida és bonica, diferent, cal trobar-li la gràcia, la té, segur que sí!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada