dilluns, 12 de novembre del 2012

Calçotada

És una menjada a base de calçots escalivats al caliu, especialment amb sarments. Hom se'ls menja sucats amb una salsa especial composta d'avellanes, ametlles, alls, oli... El calçot és el grill de les cebes blanques plantades, trasplantades i cultivades per a tal menjada, ben popular per la comarca de l'Alt Camp (Valls i que s'ha estès, principalment, per les comarques tarragonines.

Les calçotades han anat agafant, de mica en m ica, una popularitat espectacular. La gent es reuneix amb la família i els amics a la parcel·la, al mas o al tros, o com ho vulgueu dir, el cas és proveir-se de bons calçots, a més de llonganissa, llom, costelletes de corder i botifarres... per a fer a la brasa, i passar-ho després per la salsa pròpia d'aquests casos, tot regat amb un bon vi negre per augmentar el plaer de gaudir d'un dia de camp, foc i família... i menjar, molt menjar.

A cops, els calçots només són una excusa per fer una bona ingesta de carns a la brasa... Per menjar-ho bé hi ha tot un cerimonial, amb pitet incorporat i papers de diari per envoltar i d'altres papers per netejar-se. També en fan als restaurants típics per a tots aquells a qui no agrada participar en l'elaboració de tota aquesta festa. Valls és un bon lloc...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada