diumenge, 4 de novembre del 2012

Aplec

Reunió de gent, munió de coses, recull, col·lecció. Festa camperola al voltant d'una ermita en celebració d'alguna diada o bé en ocasió d'un romiatge. De més a més, a Catalunya existeix organitzat especialment per Grups o Centres Excursionistes amb motiu de l'aniversari de la fundació. L'aplec social és un indret pintoresc on es reuneixen els associats, en el transcurs del qual poden participar a jocs populars i concursos diversos.

També les societats o colles sardanístiques, durant el bon temps, celebren arreu, a llocs determinats de la ciutat o a pobles, el popular aplec de sardanes amb ballades extraordinàries. Es fan mirar, tots a compàs, fent rotllana, vestits de català i deixant al mig les bosses o qualsevol cosa que trenqui l'harmonia i la solemnitat del moment. Per a nosaltres és realment la dansa més bella, la més suau, la més elegant i senyorial.

Recordo que, a l'escola, hi havia un tema sobre festes i tradicions i, als nens de quart de primària, els explicava la festa de L'Aplec del Cargol de Lleida on, evidentment, el protagonista era el caragol i el podies menjar de totes maneres, des de a la brutesca fins a dolços i picants, passant per la llauna i la cassola i... sempre bons, diuen a qui els agraden. A mi, no gaire, però també els he provat algun cop...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada