dissabte, 7 d’abril del 2012

Dia mundial de la salut

He escoltat que les persones envellim, tot i la crispació general, amb una certa dignitat. Diuen que a partir de l'any 2050 hi haurà més de 400 milions d'octogenaris, la qual cosa vol dir que algunes coses les fem menys malament. M'agradaria pensar que, en cures i respectes envers la tercera edat, també hi ha una millora significativa. Voldria pensar-ho i en tinc motius propers que m'animen a creure-ho així...

Tenim salut quan l'organisme, lliure de malalties, exerceix normalment les seves funcions. Els jubilats, quan caminem i fem bici, sempre diem que fem salut, però també la fem cada vegada que donem un cop de mà, en cada consell, en cada silenci... Fem salut en la ingesta progressiva de fruites i verdures, en la disminució de greixos saturats, cervesetes, vinets... encara que siguin negres i de les nostres estimades comarques.

Fem salut quan rebem l'estima, el respecte, la consideració dels nostres propers de sang i d'ànima i ànims compartits al llarg dels anys. Fas salut quan encara fas alguna cosa amb dignitat. Fas salut quan ets feliç, i ets feliç quan veus que encara et queda cor i alguna capacitat per fer feliços als altres.

Les bones persones et regalen salut cada cop que el missatge és un somriure d'aprovació, dient que ets útil, vàlid... i si, a més, ets estimat, et sents amb la millor salut mental i física. Tothom hauria de poder dormir en pau...

2 comentaris:

  1. Tens raó, Pere, hi ha tantes maneres de fer salut i de promoure la salut (benestar mental, físic i espiritual)! Per a mi, per exemple, llegir-te cada dia és fer salut! T'ho ben prometo! No obstant, espero que, aviat, puguem fer salut tastant conjuntament un "NEGRE DE NEGRES" (Clos del Portal) de Bellmunt. T'agradarà! Ja m'ho diràs! Molt bona Pasqua, bon amic! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tu ets a prop, puc celebrar, fins i tot, que el Barça no ha guanyat la lliga amb un "negre de negres" de Bellmunt. Si no surten problemes de salut i anys, al juliol tindrem temps (S.D.V.).
      Bona tornada a la feina... ja queda menys. Ànim sempre... Records a tots... els amics!

      Elimina