dilluns, 9 d’abril del 2012

Sudokus i escacs

Acabo de fer un sudoku "Medium" i, a la tablet, molt anglesa ella, diu: "Congratulations, you have solved this puzzle! Statistics for standard sudoku (Medium)...", que no sé molt bé de què va, però la primera paraula vol dir "felicitats"... es veu que se n'ha assabentat que sóc el nen ros, alt i guapo dels sudokus. Quan guanyo alguna partideta d'escacs, la maquineta encara ho fa més maco... toca, sona, una música de marxa triomfal, amb lletra d'egos pels núvols i pits fora en aterrar.

Sudokus, escacs... també ajuden a passar el temps i són una mica com la vida, no sempre guanyes, ni sempre perds. Depèn molt de l'actitud amb què afrontes les dificultats... és més del mateix, l'esforç, la constància, l'estar centrat i compromès, amb el cap clar, la fermesa activada, els peus a terra i sempre, també, amb l'accés obert a una bombolla com a via a la llum, a la genialitat, a la inspiració.

Molts cops, les emocions depenen dels resultats de les nostres accions: l'èxit em fa feliç, el fracàs em deprimeix, tot i que els procediments hagin estat els correctes en totes dues situacions. Sempre he pensat que s'haurien de valorar més els comportaments i no valorar només els resultats, però, malauradament, aquell que porta el llorer al cap és qui ha guanyat i punt.

Sempre deia als meus alumnes que guanyar és bonic, però és més important competir sense trampes, sent generós amb l'esforç i abocat a la fortalesa que et dóna el teu comportament honest...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada