dimarts, 26 d’agost del 2014

Olives verdes trencades

Recepta extreta del llibre "La cuina del Delta d'abans i d'ara", de Lurdes Sanchís i Roser Gómez.

Ingredients:
-     Olives verdes
-     Una mica de frígola
-     Aigua
-     Sal

Elaboració:
1.     Trenqueu les olives xafant-les amb un cop i poseu-les en aigua tres dies, tot canviant l'aigua cada dia.
2.     Al tercer dia, les escorreu i les fiqueu dins un pot de vidre.
3.     A part, en un altre recipient, hi posem aigua amb un bon grapat de sal.
4.     Per saber si ja tenim l'aigua prou salada, fiquem dins un ou fresc... si es queda dalt surant vol dir que ja tenim l'aigua prou salada, si no puja i es queda a sota hi afegim més quantitat de sal.
5.     Tot seguit aboquem l'aigua, junt amb la frígola, dins del pot on tenim les olives trencades. L'aigua ha de cobrir les olives.
6.     Finalment, tanquem ben fort el pot... i ja tenim les olives preparades.

Recordo que la meva àvia en solia tenir, tot i que a mi no em van agradar fins a ben gran. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada