dimecres, 23 de gener del 2013

Un dia dels meus dies

És una data d'imparells i, tot i que ahir va ser l'últim dia de la setmana dels barbuts, dia de Sant Vicenç, encara fa fred i, sobretot, molt de vent. Som a l'hivern, a l'agost farà calor, segur! Avui no he anat a caminar, tocava Pont del Diable però necessitàvem baixar a Deltebre, a l'Ajuntament, per treure un document sobre la plusvàlua, que és l'únic que ens manca per poder tramitar definitivament les escriptures i garantir que no hi haurà problemes per al meu fill. Són les deu, hora del talladet, un cop d'ull a la premsa i, després, agafaré el bus, amb el meu carnet de jubilat, i cap a Torreforta, on a quarts de dotze la Teresa sortirà i ens posarem en marxa.

Tot i la ventada de mil dimonis bufant, hem arribat a Deltebre i hem pogut enllestir-ho tot. Ara, només manca que el senyor notari es posi en contacte amb nosaltres per venir a buscar les escriptures un cop fets tots els tràmits legals. Hem decidit que dinaríem a casa, aquí al poble, i hem anat a comprar al Mercadona i, després, en un tres i no res, hem menjat prou i bé, i ho hem fet a un moble tauleta on els meus pares, quan estaven sols, també feien els seus àpats. Són les tres de la tarda i dubtem si anar o no a buscar taronges, el vent continua xiulant i aquí, quan s'hi posa, ho fa amb ganes i èxit total. Vull anar, també, a veure al meu amic Josep... no sé si ja és a casa o encara està ingressat, i si és així potser ens apropem a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Veurem...

Finalment, hem anat a la capital del Baix Ebre, on l'amic Josep ha experimentat una millora i, tot i que li està costant una mica, la seva dona ens deia que, si no hi ha cap novetat, podrien anar cap a casa el divendres. El vent ha anat augmentant i hem desistit d'anar a l'hort a per taronges. A la tornada, i amb una certa por, ens anàvem informant de l'estat del trànsit, on han bolcat fins a tres camions i una caravana, en el trajecte de L'Aldea a Tarragona, degut al vent, que ha agafat velocitats superiors als cent quilòmetres per hora (100 - 140).

També hem vingut escoltant el debat i la votació sobre la declaració de sobirania i el dret a decidir del Parlament de Catalunya. Finalment, després de intensos debats, s'ha aprovat per vuitanta-cinc vots a favor, que són els que corresponen a CiU, ERC i ICV-EUiA. El PSC ha votat no, però cinc dels seus diputats no han votat per no estar-hi d'acord i han trencat la disciplina de vot del partit. PP i Ciutadans, al seu aire com sempre. La CUP, que de moment no em fan el pes, podrien tenir un bon espai... si maduren una mica políticament. Vist el que he vist, no he vist res que no estigués a la vista. Salut!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada