dilluns, 14 de gener del 2013

Cap de setmana esportiu i a casa

De "panxing i sillon-bol", la jornada esportiva ha començat prou bé. El Barça de bàsquet va guanyar per vuit punts a l'Olympiacos grec, que són els actuals campions d'Europa. Va costar perquè es va lesionar Navarro i contra aquests equips no es poden fer concessions. En futbol sala, el Barça ha guanyat (5-1) al Marfil, que és l'equip de Santa Coloma que ens havia guanyat en la final de la Copa de Catalunya. L'Espanyol també ha guanyat (1-0), gol de Sergio García, al Celta de Vigo i, tot i la delicada situació, pot respirar una mica millor. El Barça B, de segona A, ha guanyat (4-2) al Xerès. Tot i la lesió de Sergi Roberto, tots els equips de futbol del Barça juguen igual i fan espectacle. L'Osasuna de Pamplona i el Real Madrid van empatar (0-0) i, com em passa gairebé sempre, si no juga el Barça, trobo que el futbol que fan els altres equips, potser té altres gràcies, però no son tan bonics i elegants com el nostres. El Madrid no juga a res i, en aquest partit, sense el "guapo", ni Pepe, ni Ramos, encara menys. El València ha guanyat a Mestalla en un partit que prometia més. Qui no aixeca el cap és el Mallorca que ha perdut (3-1) a Valladolid i s'apropa als llocs de descens.

Estic mirant "Futboleros", un programa de Marca TV, on els periodistes de Madrid, pura caverna, desvarien i no entenen res, potser només n'hi ha un que pensa com jo: el problema és el president, fins i tot més que l'entrenador. De totes formes, quan empata o perd el Madrid, sempre els miro i em diverteixo. Decebedora l'actuació del Barça de bàsquet a la pista de l'Estudiantes de Madrid, perdent per 88-66, és a dir, pallissa de 22 punts. Sense Navarro i lluny del Palau, baixen molt, massa. Passem de guanyar al campió d'Europa a fer el ridícul. Continua el mundial de handbol, però Espanya no juga fins demà, dilluns, contra Egipte, i després ens toca Croàcia en un partit que podria ser, perfectament, una final. A les nou comença el Màlaga - Barça... no serà fàcil, però si el partit és normal guanyarem.

Ara acaba el partit. Hem guanyat (1-3), amb gols de Messi, Cesc i Thiago, que ja és a punt per al Barça. Buonanotte ha fet, de falta, el gol del Màlaga. Aquest Barça és un espectacle. Avui ha tornat a donar una lliçó magistral de futbol, dominant sempre el partit i demostrant que són molt superiors a la resta d'equips. Avui acaba la primera volta de la lliga i el Barça ho ha guanyat tot menys el partit contra el Madrid, que va empatar. Cinquanta-set de cinquanta-nou punts possibles és un altre dels rècords que ja tenen. Penso que quan algun jovenet em vingui a parlar de les excel•lències d'algun equip, li diré: "Mireu nois, tot el que vulgueu, però poseu-vos firmes... jo vaig veure jugar l'equip de Guardiola i Tito, i després amb Tito sol... igual o millor".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada