dimecres, 19 de desembre del 2012

Moltes notícies

I és que, tot i que ja havia escrit la meva ració d'avui, no m'hi puc estar de comentar el que acaba d'aparèixer per la tele: Artur Mas i Oriol Junqueras acorden convocar una consulta durant l'any 2014. això suposa que durant el 2013 s'hauran d'aprovar allò que en diem la llei de consultes i a l'any següent doncs... a la feina: sí o no. Particularment ja fa uns anys que jo pensava en aquesta possibilitat com a solució de postures no massa extremes i, evidentment, nacionalistes. Sembla que ara va de debò i caldrà tenir paciència i seny, i fer passos democràtics i europeus. Alguns mai han entès res i ara es poden posar, fins i tot, nerviosos, però ja no hi ha tornada. Aquest mateix dijous, a la tarda, comença el ple d'investidura, que Mas ja té assegurada pel pacte amb Esquerra, però cap altre partit donarà el seu vot. El debat serà esfereïdor, ja tothom sap qui és qui, però ara no valdran disfresses... costarà i, a més, tot agreujat per la crisi que comporta la manca de treball i retallades variades, atacs culturals i a la llengua a part. No sé ben bé què passarà, o sí, el cas és que aquest acord em deixa bon cos, veurem...

Bé, altres notícies... Començo el quadern número onze, i el divendres a les 12:12 h arriba l'hivern, però res de res ha impedit que Messi renovi el seu contracte fins el 2018 en què tindrà 31 anys. També Puyol i Xavi ho han fet fins el 2016 en què el primer tindrà 38 anys i Xavi en tindrà 36. tota una garantia, tota una il·lusió. Més notícies... aquesta és molt important i de gran tendresa: Abidal, el jugador francès del Barça que va ser intervingut d'un càncer al fetge, tornarà a jugar a futbol, possiblement al febrer... així ho han decidit els metges i els tècnics, tot comprovant la positiva evolució del tractament. De vegades, les coses acaben bé...

Demà anirem a Deltebre. Les taronges ja són a punt i carregarem el cotxe. Veurem la família i intercanviarem loteria, farem el pla de festes: a Nadal, cada ovella al seu corral, després ens veiem i gaudim de fer-ho... Un veí ens ha dit que ens podria facilitar la venda de taronges i ens ha agradat força... en parlarem i veurem què i com ho podem fer. El que està clar és que són boníssimes i allí on les presenti quedarà com un senyor. Demà tampoc faré esport, potser aniré a Torreforta amb el bus, amb el meu carnet de jubilat, i així la Teresa i jo guanyarem un temps preciós, ja que a la tarda es fa de nit molt aviat. Podríem dinar al de Nicanor, que sempre és una garantia en general i del cafè en particular... Anar a Deltebre sempre és un plaer.

Per acabar, i durant el viatge al Delta, ens hem assabentat de la recaiguda de Tito Vilanova, primer entrenador del Barça de futbol. Se m'ha posat la pell de gallina i rissat el pèl que no tinc. Ara acaben de dir que l'operaran demà mateix un altre cop i que després haurà de fer un tractament de quimioteràpia i de ràdio durant unes sis setmanes durant les quals, segons com, encara podria fer-se càrrec dels entrenaments. Déu vulgui que tot acabi bé. Tito és un personatge entranyable que ha sorprès tothom per les seves qualitats humanes i coneixements futbolístics.

Són tres quarts de vuit, ja som a Tarragona un altre cop. Demà, si no hi ha cap novetat, anirem a escampar la boira i a estirar les cames. Serà dijous, vespre de fi de trimestre... ja tinc fetes les notes i passades!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada