divendres, 7 de desembre del 2012

La Garrotxa

Bonic, sà i català, cuina volcànica, gent acollidora, parlen clar i entenedor i en la nostra estimada llengua. Estem fent moltes fotos, sobretot per les esglésies parroquials pels pobles petits i pels carrers medievals d'alguns d'aquests poblets tan originals... llàstima que el castell de Santa Pau ja no es pot visitar pel perill que suposa degut a l'abandonament per part de l'administració per manca de pressupost. Un nadiu explicava que si quan nedàvem en abundància ningú en feia gaire cas, ara que no hi ha un ral encara menys.

La comarca és molt maca i tothom diu que aquest és el millor temps per visitar-la. Per la nit com sota zero i al matí trobem el cotxe emblanquinat, però amb el solet que de mica en mica es va imposant fa una estada força agradable... tampoc fa vent i això també ajuda. Avui toca visitar Besalú i Banyoles, tot i que la senyora de l'hotel ens ha explicat que a Les Preses fan una fira d'oli i productes locals que fora interessant de visitar, veurem... podem donar un cop d'ull.

És un quart de set de la tarda i ja som a Olot un altre cop. Si Santa Pau em va encantar, Besalú m'ha meravellat. Sembla un decorat medieval a punt de rodar una pel·lícula d'aquells temps. A destacar el pont fortificat sobre el riu Fluvià (ple d'ànecs), la Juderia, el monestir de Sant Pere, la Cúria Real i les muralles, que fan recordar que era una vila comtal medieval. Recomanat total, cal gaudir-ho, sens dubte. Hem anat a dinat a Banyoles, capital del Pla de l'Estany i, tot i que el llac té el seu encant i també és ple de fotges i ànecs, per mi no és comparable a la Garrotxa. És una capital de comarca normal que va amb el llac i no gaire cosa més, que és molt, clar. A la tornada hem passat per Castellfollit de la Roca, poble que, vist des de la carretera, es veu damunt d'una roca allargada des d'on es veu un impressionant penya-segat. Hem fet un cafè, curiosament prou bo, cosa que no havia passat enlloc d'aquestes contrades...

Demà, el Pere i la Mar vindran amb el tren fins a Figueres i nosaltres els anirem a buscar, esmorzarem, visitarem el museu Dalí i, després, anirem a dinar a Cadaquès, que a tots ens fa molta il·lusió. En acabar, tots cap a Olot, on ja tenen reservada habitació al mateix hotel on estem allotjats. Diumenge anirem baixant tranquil·lament, si Déu vol, ells a dormir a Barcelona i nosaltres a Tarragona. Aquests dos dies primers han estat de molta canya dolça... demà, amb els joves, pot ser apoteòsic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada