dilluns, 20 de maig del 2013

La pregunta

Diria que la gent amb uns hemisferis ben parits i amb bons ulls per veure-hi en la claror de la democràcia no comprada estan d'acord en el dret que tenen els pobles a decidir el seu futur. Per a això, només cal ser capaç de comprendre que la democràcia està per damunt de qualsevol constitució a la carta. Bé, normal, no costa gaire de ser-ho, potser costa més ser lliure, però també n'hi ha, segur, n'estic convençut. Aquests, quan arribi el temps, que no trigarà, hauran de preparar la pregunta del milió, i aquí hi ha una munió de possibilitats. Diuen que la resposta del poble depèn de com estigui formulada la pregunta. Tranquils, que no la faré jo, però... ara, així, entre nosaltres, estaria bé alguna cosa com:

-   Esteu cansats d'estar fotuts i pagar el veure?
-   Us semblaria bé operar del nas a tot el govern de Madrid per mirar d'evitar que malmetin tot allò que fa olor a català?
-   Espanyolitzar un nen català vol dir disminuir-lo fins a la unilateralitat?
-   No us sembla una conya marinera la reforma educativa del senyor Wert i la seva claca?

Bé, s'ha de votar amb llibertat i des del coneixement de la relació històrica i recent amb l'estat espanyol... i, aleshores, la voluntat del poble és imparable, tot i els grans i les puces que sempre hi ha en qualsevol societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada