dilluns, 25 de març del 2013

Cap a Morella

Dutxa, La Caixa per repostar, Carrefour per esmorzar i fer benzina i... cap al camí del Delta. Súper conegut fins a Vinaròs i, des d'allí, una munió de pobles que anomenava el meu padrí, Rafel de la Madrina, quan anava a vendre arròs i altres coses: Sant Mateu, Xert, Catí, Cinctorres... Després d'un parell llarg d'hores, hem arribat a Morella, poble alt, sobre els 1000 metres, emmurallat, sense vinya però ple d'oví i boví, la qual cosa fa que, a més de la història, l'alçada, la bellesa local i del paisatge, sigui tota una atracció turística.

Hem tret el nas per Morella, però volíem dinar a un restaurant que ens havien recomanat, El Faixero, a Cinctorres, a la carretera d'Iglesuela número 7. hem fet un menú de degustació que ha cobert en escreix totes les nostres expectatives, destacant un "chuletón" tendre i al punt, propi del lloc. M'ha fet gràcia com anomenen els vins: Ay de mi (tot i que era de Terra Alta), Barranc de l'infern, Mala vida, Perdició... de la Comunitat Valenciana. Hem dinat molt bé, ho recomano, com així ens ho van fer a nosaltres. Ja som a l'hotel Fonda Moreno. Una habitació doble, maca, que dóna al carrer, tele plana, calefacció.. tot un "remanso de paz" i, a més, té Teresa, que és com un solucionari de tot allò que fa pràctica la vida de cada dia. Descansem una mica i... a per Morella. Demà farem la primera ruta, que ja aniré explicant... Salut!

Hem visitat el Castell, que data del segle XIV, i el que queda del convent de Sant Francesc... interessant, sobretot, per les vistes, però tot molt costerut i no apte per a jubilats, si ho vols fer caminant. Hem visitat, també, la Basílica Santa Maria la Major i un museu de dinosaures i, amb tot això, s'han fet les set de la tarda i hem fet una aturada per fer una canyeta i descansar una mica. A la recepció de l'hotel ens han donat un mapa amb totes les zones properes d'interès... encara que crec que no caldrà perquè la Teresa ho porta tot estudiat, dat i beneït, amb recomanacions de gent de confiança i les rutes precises. No plou, però va espurnejant tota la tarda. Hem parlat amb el Pere i ens diu que ho passem bé... ell treballa, la Mar també, divendres ens trobarem a Deltebre, farem la Pasqua, menjarem mona... i pastissets... si ens en fan!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada