diumenge, 28 de juliol del 2013

Segon dia a Mallorca

Avui teníem un programa atapeït. La Mar, la nostra guia i el millor somriure de ses illes, ens ha portat cap a la Serra de Llevant. La destinació era Artà i les seves coves, així que hem passat per Santa Margalida, hem parat un moment a la Colònia de sant Pere i, després, ja ens hem arribat a les coves. Diuen que és la novena meravella del món i jo n’estic d’acord i potser li avançaria algun lloc. Senzillament, m’he quedat bocabadat, és allò de la creació artística natural... és allí on Gaudí i altres genis devien anar a inspirar-se, deu ser el lloc on els pintors copien les més brillants manifestacions de l’art. És un conjunt de súper posicions, mescla d’estils i fins i tot de colors, que et manté els ulls oberts durant una hora per contemplar la bellesa més espectacular dels darrers anys.

Hem dinat a La Ponderosa (porcella i graellada), a Capdepera, i després hem visitat el castell. Quan ja ens pressionava la xafogor, ens hem anat a banyar a Som Moll, una petita platja de sorra, una mica atapeïda de gent, però que ens ha refrescat i ens ha posat a punt per arribar al far de Capdepera, a la Cala Rajada. Després, ja hem anat cap a Artà, on hem visitat l’ermita de Sant Salvador i ens hem apropat ja al centre del poble, que està de festa major. A les nou del vespre ja érem al teatre d’Artà, on la Joana, la germana de la Mar, i altres poetes feien un recital poètic que ha resultat preciós, diferent, complementari, i on la Joana Abrines ha brillat amb la seva qualitat habitual. Durant el concert han vingut els pares de la Mar i la Joana i, al final, els joves han anat a pasturar i nosaltres cap a casa, tot parant un moment a la platja d’Alcúdia per veure des d’allí com d’il•luminat es veia el seu port i altres pobles de la costa.

Bonic, tot preciós, apassionant, de paradís, on encara queden espais que la invasió de turistes i la manca de respecte a la Natura no han pogut destruir. Demà, Palma... diuen que serà la traca final, així ho espero...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada